CA+ Data Privacy Dag
27 januari 2023

Thuiswerker, privacygevoelig materiaal inleveren 27 januari 2023

Datum

Door het vele thuiswerken in de afgelopen twee jaar is het risico op datalekken groter geworden.Denk aan een belangrijk document dat we uitprinten om het net iets beter te kunnen lezen. We printen minder, maar wat we printen is vermoedelijk veel vertrouwelijker!

Thuiswerker

Het risico op datalekken is voor de thuiswerker groter geworden. Steeds vaker hebben we een document met vertrouwelijke gegevens in ons privébezit. Denk aan een belangrijk document dat we uitprinten om het net iets beter te kunnen lezen. We printen minder, maar wat we printen is vermoedelijk veel vertrouwelijker! Of een zakelijk documentje dat we op de privélaptop of andere datadragers opslaan, omdat dit zo uitkomt. Het gebeurt vaker dan dat je denkt.

Bewustwording bij de thuiswerker

Het zorgvuldig omgaan met privacygevoelig materiaal geldt niet alleen voor bedrijven en overheden maar ook voor particulieren. De CA+ gecertificeerde bedrijven voor archief, data en productvernietiging, willen zoveel mogelijk mensen bewust maken van het feit dat privacygevoelig materiaal niet in de oudpapierbak of de electronica-container thuis hoort. Ga hier zorgvuldig mee om en voorkom datalekken, is de boodschap!

Kosteloos

Op de CA+ Data Privacy Dag – #DPD2023-, kan de thuiswerker, maar ook particulieren, scholen, verenigingen en kleine ondernemers kosteloos privacygevoelig materiaal tussen 9.00 en 16.00 uur inleveren bij de professionele en gecertificeerde bedrijven voor datavernietiging in Nederland! Kijk bij op de speciale pagina met de inleverpunten

Meer informatie kijk dan ook op onze homepage. Meer weten over de CA+ certificering check de website

Meer
artikelen