thuiswerkers data privacy week

Thuiswerkers – Door het vele thuiswerken in de afgelopen 2 jaar is het risico op datalekken groter geworden. Steeds vaker hebben we een document met vertrouwelijke gegevens in ons privébezit. Denk aan een belangrijk document dat we uitprinten om het net iets beter te kunnen lezen. We printen minder, maar wat we printen is vermoedelijk veel vertrouwelijker! Of een zakelijk documentje dat we op de privélaptop of andere datadragers opslaan, omdat dit zo uitkomt. Het gebeurt vaker dan dat je denkt.

Het zorgvuldig omgaan met privacygevoelig materiaal geldt niet alleen voor bedrijven en overheden maar ook voor particulieren. De CA+ gecertificeerde bedrijven voor archief, data en productvernietiging, willen zoveel mogelijk mensen bewust maken van het feit dat privacygevoelig materiaal niet in de oudpapierbak of de electronica-container thuis hoort. Ga hier zorgvuldig mee om en voorkom datalekken, is de boodschap!

In de week van de data privacy van 4 – 9 april 2022 – #DPW2022-, kunnen particulieren kosteloos privacygevoelig materiaal inleveren bij meerdere professionele en gecertificeerde bedrijven voor datavernietiging in Nederland! Kijk bij inleverpunten en zie welke bedrijven CA+ gecertificeerde bedrijven meedoen aan deze campagne. Ook staat op de kaart vermeld op welke dagen, tijden en welke materialen op een locatie ingeleverd kunnen worden.

Meer informatie kijk dan ook op onze homepage.